فهرست مطالب

سیاست دفاعی - پیاپی 118 (بهار 1401)

نشریه سیاست دفاعی
پیاپی 118 (بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/03/14
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سعید کرمی*، محمدرضا محمدخانی، محسن طیب صفحات 11-37

    شورای امنیت سازمان ملل متحد تنها مرجعی است که حق استفاده قانونی از زور را براساس اصول و قواعد حقوقی تجویز می کند. کنوانسیون ممانعت و مجازات تروریسم 1937 (کنوانسیون ژنو)، اولین کنوانسیون بین المللی در زمینه تروریسم است. روند و مکانیزم های لازم برای تعریف و تعیین حدود مقابله با تروریسم در حقوق بین الملل بسیار کند پیش رفته است. دولت ایالات متحده آمریکا غالبا از سازوکار شورای امنیت و در غیر این صورت با توسل به زور یا انعقاد معاهدات ناقص با برخی کشورها، برای توجیه اقدامات غیرقانونی خود در سطح بین الملل استفاده کرده است. ترور، موثرترین مقام ارشد نظامی فرمانده جبهه مبارزه با تروریسم تکفیری در منطقه به دست نیروهای آمریکایی و با دستور مستقیم رییس جمهور آمریکا از این دسته اقدامات تلقی می گردد. مقاله پیش رو در موضوع ترور سردار سلیمانی را از حیث نقض اصول مسلم حقوق بین الملل و حقوق داخلی بررسی و کالبدشکافی می نماید. در این مقاله گفته می شود که استناد به دفاع پیش دستانه ازسوی آمریکا، فاقد عناصر لازم برای انتساب عمل به ایران است. ادعای دفاع پیش گیرانه نیز مورد تایید رویه و عرف قضایی بین المللی نیست. دیدگاه حقوق دانان مطرح بین الملل نیز نه تنها موید موضوع نمی باشد، بلکه آن را به شدت نفی می کند و مخالف آن است. حمله نظامی آمریکا در سوم ژانویه، برخلاف توافق امنیتی عراق و آمریکا، هم چنین برخلاف اساس نامه رم بوده و مصداق تعدی و تجاوز به آن کشور است.

    کلیدواژگان: تروریسم، ژنرال سلیمانی، توسل به زور، دفاع مشروع، حاکمیت ملی دولت ها
  • حسین روزبه*، احمد زارعان، هادی آقایی صفحات 39-64

    حشدالشعبی عراق یکی از نهادهایی است که با الهام گرفتن از سازمان بسیج ایران، در یک مقطع تاریخی حساس به فرمان مرجعیت عالی عراق و برای مقابله با تهدید سخت داعش تاسیس شده است. حشدالشعبی نهادی است که واجد ابعاد دوگانه و مولفه های شش گانه امنیت مردم پایه می باشد. این نهاد علاوه بر اینکه مردم را به عنوان کارگزاران دفع تهدید و تولید امنیت به میدان آورده است، موضوع و مرجع امنیت را نیز متناسب با خواست و اراده مردم عراق تعریف کرده است. هم چنین توانسته است به طور موثری با تهدید داعش مقابله نموده و کارویژه های خود را در دفاع از اماکن مقدسه، مردم و حاکمیت عراق به خوبی به انجام برساند. این مقاله با استفاده از روش کتابخانه ای برای گردآوری داده ها و روش توصیفی تحلیلی برای تحلیل یافته ها، ابتدا ابعاد و مولفه های «امنیت مردم پایه» را احصا نموده و در ادامه، وضعیت حشدالشعبی را در انطباق یا عدم انطباق با این ابعاد و مولفه ها بررسی کرده است. در رویکرد امنیت مردم پایه، مردم محور امنیت محسوب می شوند به گونه ای که مردم هم بهره بردار (مرجع) امنیت هستند و هم کارگزار تامین امنیت. امنیت مردم پایه ارتباط وثیقی با سرمایه اجتماعی و هویت دارد. یافته های مقاله نشان می دهد که در امنیت مردم پایه، مردم به اصلی ترین کارگزاران تولید امنیت تبدیل می شوند و دستگاه های امنیتی دولتی می توانند با استفاده از این ظرفیت عظیم، ضمن به حداقل رساندن تهدیدات، امنیت را در سطح مطلوبی برقرار کنند. امنیت مردم پایه دو بعد «سرمایه اجتماعی» و «هویت اجتماعی» دارد. بعد سرمایه اجتماعی چهار مولفه «هنجارها و ارزش ها»، «شبکه ها»، «اعتمادپایه» و «مشارکت پایه» است. هم چنین بعد هویت اجتماعی نیز دو مولفه «هویت پایه» و «غیریت پایه» دارد.

    کلیدواژگان: حکمرانی، امنیت مردم پایه، مرجعیت، حشدالشعبی، عراق
  • مجتبی ملکی شهریور* صفحات 65-100
    قرارگرفتن کشور ایران در منطقه حساس و استراتژیک خاورمیانه، باعث قرارگرفتن در معرض تهدیدات امنیتی بعضی از کشورهای خارجی است. ازطرفی هم شایبه سهم بالای مخارج نظامی از تولید ناخالص داخلی جمهوری اسلامی ایران و ادعای تاثیر منفی هزینه های انجام شده در بخش نظامی بر وضعیت اقتصاد کشور، ضرورت ایجاد کرد تا موضوع مقایسه میزان اختصاص بودجه بخش نظامی جمهوری اسلامی ایران با کشورهای محیط امنیتی پیرامونی و تاثیر مخارج نظامی بر متغیرهای کلان اقتصادی ایران، ازجمله رشد اقتصادی اهمیت خاصی داشته باشد. اطلاعات موردنیاز به روش کتابخانه ای، از منابع بانک جهانی و سیپری جمع آوری شده است. بررسی و تجزیه و تحلیل پنج شاخص وضعیت هزینه های نظامی ارایه شده نشان می دهد که هزینه های نظامی جمهوری اسلامی ایران طی حدود سه دهه اخیر، به رغم تهدیدهای فراوان منطقه ای و جهانی، در مقایسه با عمده کشورهای محیط راهبردی امنیتی اش که مشکلات امنیتی مشابه هم نداشته اند، کمتر بوده است. در ادامه تاثیر هزینه های نظامی روی رشد اقتصادی جمهوری اسلامی ایران در فاصله سال های 1990 تا 2019 به روش تحلیل روش خودتوضیح با وقفه های گسترده (ARDL) مورد بررسی قرار گرفت. نتیجه حاصل از تخمین بلندمدت مدل برآوردشده توضیح داد که علاوه بر مثبت بودن این تاثیر در سال های موردمطالعه، افزایش یک درصدی شاخص هزینه نظامی، افزایش قابل توجه 79/0 درصدی رشد اقتصادی جمهوری اسلامی را به دنبال داشته است. به عبارت دیگر، رشد هزینه های نظامی جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشور پرچم دار مقاومت، تاثیر منفی روی رشد اقتصادی اش نداشته است؛ درعین حالی که هزینه نظامی جمهوری اسلامی ایران نسبت به اکثر کشورهای محیط امنیتی پیرامونی خود کمترین بوده است.
    کلیدواژگان: هزینه های نظامی، کشورهای محیط امنیتی پیرامونی، رشد اقتصادی، خودتوضیح با وقفه های گسترده
  • حسین مهدیان*، جلال ترکاشوند، مهدی علینژاد صفحات 103-135

    ایران هراسی پروژه ای راهبردی است که در پی مطرح ساختن ایران به عنوان تهدیدی بزرگ برای منطقه و هم چنین برای صلح و امنیت جهانی است، به طوری که باعث تضعیف و تخریب چهره ایران نزد افکار عمومی منطقه و جهان گردد. مقاله حاضر تلاش دارد تا ازمنظر ژیوپلیتیکی، سیاست ایران هراسی رژیم صهیونیستی در قبال برنامه هسته ای ج.ا.ایران را تحلیل و بررسی نماید. بدین منظور پس از واکاوی مفاهیم نظری و یافته های تحقیق، اهداف، سیاست ایران هراسی رژیم صهیونیستی در قبال برنامه هسته ای ج.ا.ایران تجزیه و تحلیل شده است. یافته های پژوهش به وضوح نشان می دهد که اتخاذ سیاست ایران هراسی رژیم صهیونیستی به ترتیب در راستای اهداف زیر صورت گرفته است؛ 1) دور ساختن اذهان جامعه جهانی از قلمرو سازی نوین رژیم صهیونیستی در فلسطین با بزرگ نمایی تهدید ایران هسته ای، 2) در انزوا قرار دادن ج.ا.ایران به عنوان بازیگر اصلی محور مقاومت برای جلوگیری از کارکردهای ژیوپلیتیکی آن و کاهش حوزه نفوذ و قلمرو ژیوپلیتیکی محور مقاومت، 3) نگرانی ناشی از ایران هسته ای و برهم خوردن موازنه ژیوپلیتیکی قدرت در منطقه جنوب غرب آسیا، 4) متقاعد کردن آمریکا و سایر اعضای شورای امنیت برای اعمال فشار به ایران در موضوع هسته ای، 5) گرفتن امتیاز از آمریکا و کشورهای غربی به منظور گسترش قلمرو ژیوپلیتیکی، 6) سرپوش گذاشتن بر برنامه هسته ای نظامی خود، 7) استفاده از ابزار ایران هراسی هسته ای برای رقابت های سیاسی داخلی رژیم صهیونیستی و 8) ایجاد همگرایی در جامعه داخلی رژیم صهیونیستی. بنابراین ایران هراسی هسته ای رژیم صهیونیستی رویکردی در راستای سرپوش گذاشتن بر مشکلات داخلی این رژیم، فشار به ج.ا.ایران، جلب حمایت برای تداوم اشغال، قلمروزایی ژیوپلیتیکی و قرار دادن کشورهای اسلامی در مقابل ج.ا.ایران است.

    کلیدواژگان: رژیم صهیونیستی، ایران هراسی، برنامه هسته ای ج.ا.ایران
  • سهیل امامیان* صفحات 137-166

    نظریه بازی ها حوزه ای از ریاضیات کاربردی است که در بستر علم اقتصاد توسعه یافته و به مطالعه رفتار راهبردی بین عوامل عقلانی می پردازد. نظریه بازی تلاش می کند تا رفتار ریاضی حاکم بر یک موقعیت استراتژیک (تضاد منافع) را مدل سازی کند. این موقعیت زمانی پدید می آید که موفقیت یک فرد وابسته به راهبردهایی است که دیگران انتخاب می کنند. هدف نهایی این دانش، یافتن راهبرد بهینه برای بازیکنان است. با استفاده از نظریه بازی ها، نیازمند مدل سازی و پیش بینی اقدامات بازیگران در سطوح راهبردی، عملیاتی و تاکتیکی خواهیم بود که در آن، تصمیمات نظامی با تجزیه و تحلیلی جامع تر و با ارزش تر از وضعیت کنونی ارتقا می یابد. در دهه های گذشته، مطالعات متعددی در این خصوص انجام گردیده و محققین توانسته اند شاخه های مختلف نظریه بازی ها را جهت مدل سازی، طیف وسیعی از سناریوهای مربوط به اقدامات نظامی را به کارگیرند. یکی از نقاط قوت نظریه بازی ها، مدل سازی اقدامات نیروهای نظامی جهت تصمیم گیری علیه یکدیگر می باشد. هدف از نگارش این مقاله مروری اجمالی از تحقیقاتی است که تاکنون با استفاده از نظریه بازی ها در مدل سازی سناریوهای تصمیم گیری با کاربردهای نظامی به رشته تحریر درآمده است. هم چنین در این مقاله ازنظر نوع مدل سازی جنگ، انواع بازی های مورداستفاده و بازیکنان درگیر، طبقه بندی شده اند. ازنظر جنگ های مدل سازی شده، بیشترین مقالاتی که تاکنون از تیوری بازی ها در تصمیم گیری سطح کلان نظامی مورد استفاده قرار گرفته، در زمینه فرماندهی و کنترل صحنه نبرد می باشد. هم چنین مشاهده می شود که بیشترین مقالات تخصصی بررسی شده در این زمینه به سنجش، ردیابی و شبکه حسگرها مربوط می شوند. در خاتمه نتیجه می گیریم با به کارگیری نظریه بازی ها در جنگ های نظامی اثربخشی بهتری نسبت به استفاده از مدل های سنتی جهت تصمیم گیری فرماندهان در سطوح مختلف داشته باشیم.

    کلیدواژگان: تصمیم گیری، نظریه بازی، علوم دفاعی، جنگ زمینی، جنگ دریایی
  • ابراهیم باقری*، محمد قیصری صفحات 167-198

    پژوهش حاضر به بررسی و واکاوی رویکرد ایالات متحده آمریکا در خلق و برساخت ادراک تهدید از جمهوری اسلامی ایران در موضوع تروریسم و تسری این ادراک به مخاطبان امنیتی سازی می پردازد. فرضیه پژوهش این است که ایالات متحده با طرح اتهامات تروریستی علیه ایران به دنبال بازیابی اجماع بین المللی و مشروعیت بخشی به اقدامات و فشارها علیه ایران است. در این راستا ایالات متحده آمریکا به عنوان بازیگر امنیتی ساز، تلاش دارد تا ادراک امنیتی و تهدیدآمیز خود از ایران را در چارچوب یک «استراتژی دوسطحی (لایه)» به مخاطبان امنیتی سازی تسری دهد. در سطح اول؛ ایالات متحده با محوریت طرح اتهامات تروریستی منتسب به ایران در خاک کشورهای ثالث، سعی در اقناع مخاطبان امنیتی سازی دارد. در سطح دوم؛ ایالات متحده با اتخاذ یک رویکرد تهاجمی، سعی در ایجاد و کاربست سازوکارهای مقابله ای (در طیفی از اقدامات از تروریستی خواندن سپاه پاسداران و نیروهای هم سو گرفته تا همکاری با گروه های تروریستی علیه ایران) با انگیزه همراهی و مشارکت متحدان خود در مقابله با این تهدید برساخته داشته است. یافته های پژوهش نشان می دهد که اگرچه ایالات متحده آمریکا در سطح اول استراتژی تهدیدسازی (اقناع) نسبتا موفق بوده است؛ اما در سطح دوم (راه چاره خلاصی از تهدید) نتوانسته است همراهی لازم مخاطبان امنیتی سازی را به دست آورد. روش مورداستفاده این مقاله توصیفی تحلیلی بوده و از ابزار کتابخانه ای، اسنادی، منابع الکترونیکی، پایگاه های اینترنتی و اظهارات مقامات مربوطه برای گردآوری داده ها استفاده شده است.

    کلیدواژگان: ادراک تهدید، تروریسم، ایالات متحده آمریکا، جمهوری اسلامی ایران
  • محمد حسن زاده*، بهاره سازمند صفحات 199-231

    هدف از پژوهش حاضر تحلیل و شناسایی الگوی مشروعیت سیاسی جمهوری اسلامی ایران و تاثیر آن بر شکل گیری الگوی امنیت دفاعی مردمی است. روش پژوهش، تحلیل محتوا و نحوه گردآوری داده ها ازطریق مطالعه کتابخانه ای است. مقاله ابتدا به شناسایی و تحلیل مبانی مشروعیت در جمهوری اسلامی پرداخته است و بر این نکته تاکید دارد که فهم الگوی مشروعیت جمهوری اسلامی، متضمن عبور از ساده سازی و توجه به ابعاد چندگانه و پیچده مشروعیت در دوره های مختلف حیات نظام جمهوری اسلامی است. نویسندگان معتقدند گرچه الگوی سه گانه ماکس وبر شامل مشروعیت سنتی، فرهمندانه و قانونی در بحث مشروعیت می تواند نقطه آغازی برای بحث در مورد ابعاد مختلف مشروعیت در جمهوری اسلامی باشد؛ ولی همه ابعاد واقعیت را پوشش نمی دهد از این رو ضرورت دارد دو مولفه دیگر مشروعیت آفرین یعنی استقرار ملی گرایی مبتنی بر باور دینی و کارآمدی نیز به محورهای سه گانه وبر افزوده شود. بر این اساس می توان از یک الگوی مشروعیت پنج گانه سخن گفت که شامل مشروعیت دینی الهی، مردمی قانونی، ملی گرایی دینی، فرهمندانه و کارامدی است که در کنار و درهم تنیده با یکدیگر، الگوی مشروعیت در نظام جمهوری اسلامی را شکل می دهند.در بخش دوم مقاله در مورد تاثیر این الگوی چندگانه و موثر ایجادکننده مشروعیت اجتماعی نیرومند بر شکل گیری الگویی در امنیت ملی در ایران بحث شده است که می توان آن را «الگوی امنیت دفاعی مردمی» نامید. مشخصه این الگو فراتررفتن از الگوهای کلاسیک دفاعی و استقرار آن بر حضور و نقش آفرینی مستمر و موثر مردم در فرایند دفاع از کشور و امنیت ملی است.

    کلیدواژگان: مشروعیت، امنیت ملی، جمهوری اسلامی، امنیت دفاعی مردمی
  • بهادر شهریاری* صفحات 237-257

    با حضور رسول الله (صلی الله علیه وآله وسلم) در مدینه و شروع عصر هجرت، چالش های متنوع و تهدیدات متراکمی علیه مسلمانان آغاز گردید. مشرکان مکه، در راس مخالفین و از نیرومندترین دشمنان پیامبر (صلی الله علیه وآله وسلم)، اقدامات گسترده ای علیه مسلمانان تدارک دیدند. این مقاله درنظر دارد با اشاره به وضعیت دشوار و پیچیده عصر هجرت، به این موضوع بپردازد که رسول الله (صلی الله علیه وآله وسلم) در مواجه با تهدیدات و تحرکات مشرکان، چه استراتژی در پیش گرفتند. در این مقاله، با استفاده از متون تاریخی و به روش توصیف و تحلیل تاریخی، به بررسی موضوع پرداخته می شود.نتایج بررسی ها حکایت از آن دارد که پیامبر (صلی الله علیه وآله وسلم) با توجه به تجربه 13 سال عصر بعثت و واقعیات سیاسی اجتماعی حجاز، استراتژی اتخاذ کردند که براساس آن در برابر توطیه های مشرکان و متحدین آن ها، فعالانه و با قدرت حاضر شدند و در عرصه تحولات میدانی، با شناسایی فرصت ها و اقدام به موقع، ابتکار عمل را به دست گرفتند. برآیند استراتژی دفاعی مزبور، مهار توان رزمی و خصومت ورزی مشرکان، ارتقای موقعیت مسلمانان به جایگاهی برتر، مهم تر از آن، دفاع موثر و هوشمندانه از اجتماع نوبنیاد مسلمانان و تسهیل امر دعوت بود.

    کلیدواژگان: رسول الله(صلی الله علیه وآله وسلم)، هجرت، مشرکان، استراتژی، مدینه
|
  • Saeed Karami *, MohammadReza Mohammad Khani, Mohsen Tayyeb Pages 11-37

    The UN Security Council is the only authority to prescribe the right to legal use of force on the basis of legal principles and rules.  The 1937 Convention on the Suppression and Punishment of Terrorism (Geneva Convention) is the first international convention on terrorism. The process and mechanisms needed to define and delineate counterterrorism in international law are very slow. The US government has often used the Security Council mechanism, and otherwise, by force or concluding incomplete treaties with some countries, to justify its illegal actions internationally. The assassination is considered to be the most effective senior military official in command of the Takfiri Counter-Terrorism Front in the US-led region, under the direct command of the US President. The following article examines the assassination of General Suleimani for violating the principles of international and domestic law. This article states that citing a defense by the United States lacks the necessary elements to assign action to Iran. The claim of preventive defense is also not approved by international judicial custom. The perspective of international lawyers not only confirms the matter, but also denies it and opposes it. The US military attack on January 3, was contrary to the Iraqi -US security agreement and the Roman statute, and is a case of violations and violations.

    Keywords: terrorism, General Suleimani, Use of Force, legitimate defense, National Sovereignty of Governments
  • Hussein Roozbeh *, Ahmad Zarean, Hadi Aghaei Pages 39-64

    Al-Hashdal al-Shaabi in Iraq is one of the institutions established by the Iraqi Supreme Authority at a critical historical juncture, inspired by the Basij Organization of Iran, to counter the harsh threat posed by ISIS. Hashad al-Shaabi is an institution that has dual dimensions and six components of basic public security. In addition to bringing the people to the forefront as agents of repelling threats and producing security, it has also defined the issue and source of security in accordance with the will of the Iraqi people. It has also been able to effectively counter the threat posed by ISIS and to do its job well in defending the holy sites, the people and the sovereignty of Iraq. Using a library method for data collection and a descriptive-analytical method for analyzing the findings, this article first enumerates the dimensions and components of "basic people security" and then examines the situation of Hashad al-Shaabi in compliance or non-compliance with these dimensions and components. Is. In the people-based security approach, people are considered the center of security in such a way that people are both the exploiter (reference) of security and the agent of security. People's security is closely linked to social capital and identity. The findings of the article show that in grassroots security, people become the main agents of security production and government security agencies can use this huge capacity to minimize threats while maintaining security at the desired level. The security of grassroots people has two dimensions: "social capital"

    Keywords: Governance, security of the basic people, authority, Hashad al-Shaabi, Iraq
  • Mojtaba Maleki Shahrivar * Pages 65-100
    Iran's location in the sensitive and strategic regions of the Middle East faces security threats from some foreign countries. On the other hand, the suspicion of the high share of military expenditures in the GDP and claiming the negative impact of military spending on the country's economy, made it necessary to compare budget allocation to the military sector of the Islamic Republic of Iran with peripheral security environment countries and the impact of military spending on macroeconomic variables in Iran, including economic growth is of particular importance. The required data is collected by the library method from the sources of the World Bank and Cipri. An analysis of the five indicators of the military expenditures shows that the military expenditures of the Islamic Republic of Iran over the last three decades, despite many regional and global threats, compared to all countries that do not have similar security problems, It has been less. Then, the impact of military expenditures on the economic growth of the Islamic Republic of Iran between 1990and 2019 was investigated by the analysis Autoregressive Distributed Lag (ARDL). The result of the long-term estimate of the estimated model explained that in addition to the positive effect of this effect in the studied years, 0/79% of changes in economic growth of the Islamic Republic of Iran are justified by changing the variable amount of military spending to GDP. In other words, the growth of the Islamic Republic of Iran's military costs as a flagship country of resistance has not had a negative impact on its economic growth; While the military cost of the Islamic Republic of Iran has been the lowest compared to most countries around its surroundings.
    Keywords: I Military Spending, Peripheral Security Environment Countries, economic growth, Autoregressive Distributed Lag (ARDL)
  • Hossein Mehdian *, Jalal Turkashvand, Mehdi Alinezhad Pages 103-135

    ranophobia is a strategic project that seeks to present Iran as a major threat to the region as well as to world peace and security, so as to weaken and tarnish Iran's image in the public opinion of the region and the world. The present article tries to analyze and study the Zionist regime's policy of Iranophobia towards the nuclear program of the Islamic Republic of Iran from a geopolitical perspective. The present article tries to analyze the Zionist regime's Iranophobia policy towards the nuclear program of the Islamic Republic of Iran from a geopolitical perspective. For this purpose, after analyzing the theoretical concepts and findings of the research, the goals, the policy of Iranophobia of the Zionist regime in relation to the nuclear program of the Islamic Republic of Iran has been analyzed. The findings of the study clearly show that the adoption of the Zionist regime's policy of Iranophobia is in line with the goals: Turning the minds of the international community away from the new territorialization of the Zionistregime 2- Isolating the Islamic Republic of Iran 3- Concerns about nuclear Iran 4- Persuading the United States to put pressure on Iran 5- Taking advantage of the United States and Western countries In order to expand the geopolitical realm 6- Cover up its military nuclear program 7- Internal political rivalries of the Zionist regime 8- Create convergence in the internal society of Israel. Therefore, the Zionist regime's core is a approach to covering the internal problems of the regime, pressure on Iran, gaining support for the continuation of occupation, geopolitical sophistication and putting Islamic countries against the Iranians.

    Keywords: onist Regime, Iranophobia, nuclear program of the Islamic Republic of Iran
  • Imamian Soheil * Pages 137-166

    Game theory is a field of applied mathematics that has been developed in the context of economics and studies the strategic behavior between rational factors. Game theory attempts to model the mathematical behavior that governs a strategic situation (conflict of interest). This situation arises when a person's success depends on the strategies that others choose. The ultimate goal of this knowledge is to find the optimal strategy for the players. Using game theory, we will need to model and predict the actions of actors at strategic, operational and tactical levels, in which military decisions will be upgraded with a more comprehensive and valuable analysis than the current situation. In recent decades, several studies have been conducted in this regard and researchers have been able to use different branches of game theory to model a wide range of scenarios related to military action. One of the strengths of game theory is that it models the actions of military forces to make decisions against each other. The purpose of writing this article is a brief overview of research that has been written so far using game theory in modeling decision scenarios with military applications. This article also categorizes the type of war modeling, the types of games used, and the players involved. Finally, we conclude that applying game theory in military warfare is more effective than using traditional models to make commanders' decisions at different levels.

    Keywords: decision making, Game Theory, Defense Science, Land Warfare, Naval Warfare
  • Ebrahim Bagheri *, Mohammad Gheisari Pages 167-198

    This article examines the approach of the United States of America in creating and constructing a perception of the threat from the Islamic Republic of Iran on the subject of terrorism and extending this perception to security-building audiences. The hypothesis is that the United States is leveraging terrorist charges against Iran in order to restore international consensus and legitimize actions and pressures against Iran. In this regard, the United States, as a security-building player, is trying to extending its security and threatening perception of Iran to the security-building audience within the framework of a "two-level (layer) strategy". In the first level; The United States is trying to persuade its security-building audience by focusing on terrorist charges against Iran in third countries. At the second level; By taking an aggressive approach, the United States has sought to establish and apply countermeasures (ranging from calling the Revolutionary Guards and allied forces terrorist to collaborating with terrorist groups against Iran) and supporting its allies in countering this threat. The research findings show that although the United States has been relatively successful in the first level of the threat- building (persuasion) strategy, it has not been able to gain the necessary support from the security audience in the second level (the threat relief solution). The method used in this article is descriptive-analytical and the tools of libraries, documents, electronic resources and websites and statements of relevant authorities have been used to collect data.

    Keywords: Perception of Threat, terrorism, United States of America, Islamic republic of Iran
  • Mohammad Hasanzadeh *, Bahareh Sarmand Pages 199-231

    The purpose of this study is to analyze and identify the model of political legitimacy of the Islamic Republic of Iran and its impact on the formation of the model of public defense security. The research method is content analysis and how to collect data through library study. The article first identifies and analyzes the principles of legitimacy in the Islamic Republic and emphasizes that understanding the pattern of legitimacy of the Islamic Republic involves going through simplification and paying attention to the multiple and complex dimensions of legitimacy in different periods of the Islamic Republic. The authors believe that although Max Weber's triple paradigm of traditional, benevolent, and legal legitimacy in the discussion of legitimacy can be a starting point for discussing the various dimensions of legitimacy in the Islamic Republic; But it does not cover all aspects of reality, so it is necessary to add the other two components of legitimacy, namely the establishment of nationalism based on religious belief and efficiency, to Weber's three axes. On this basis, we can speak of a five-dimensional model of legitimacy, which includes religious-divine, popular-legal legitimacy, religious nationalism, benevolence and efficiency, which form the model of legitimacy in the Islamic Republic together.In the second part of the article, the effect of this multiple and effective model of creating a strong social legitimacy on the formation of a model in national security in Iran is discussed, which can be called the 'model of people's defense security'. The characteristic of this model is to go beyond the classic models of defense and establish it on the presence and continuous and effective role-playing of the people in the process of defending the country and national security.

    Keywords: Legitimacy, National Security, Islamic Republic, People's Defense Security
  • Bahador Shahriari * Pages 237-257

    With the presence of the Messenger of God (PBUH) in Medina and the beginning of the Hijrah era, various challenges and dense threats against Muslims began. The pagans of Mecca, at the head of the opposition and one of the strongest enemies of the Prophet (PBUH), prepared large-scale actions against the Muslims. This article intends to address the difficult and complex situation of the Hijrah era, to address the issue of what strategy the Messenger of God (PBUH) adopted in the face of threats and movements of the polytheists. In this article, the subject is examined through descriptive and historical analysis.In this article, using historical texts and historical description and analysis, the subject is studied.The results of the studies indicate that the Prophet (PBUH), considering the experience of 13 years of the Besat era and the socio-political realities of the Hejaz, adopted a strategy according to which they actively and strongly opposed the conspiracies of the polytheists and their allies. By identifying opportunities and taking timely action, they took the initiative. The result of this defense strategy was to curb the fighting power and hostility of the polytheists, to elevate the position of the Muslims to a superior position, and more importantly, to effectively and intelligently defend the fledgling Muslim community and to facilitate the invitation.

    Keywords: the Prophet, Hijrah, Polytheist, Strategy, Medina